Summits on The Air
Βραβεία - Awards

Σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες (General Rules) του Summits On The Air για να μπορεί να διeκδικήσει ο Activator τους βαθμούς μιας κορυφής οφείλει να πραγματοποιήσει 4 τουλάχιστον επαφές σε οποιασδήποτε μπάντα και σε οποιοσδήποτε mode (εξαιρούμενων των επαναληπτών) από την κορυφή. Στην κορυφή πρέπει να έχει ανέβει χωρίς τη χρήση μηχανοκίνητων μέσων και η ενέργεια που θα χρησιμοποιήσει για τις επαφές του δεν πρέπει να προέρχεται από γεννήτρια ή το ηλεκτρικό δίκτυο.

Για να διεκδικήσει κάποιο από τα award πρέπει να έχει καταχωρήσει τις επαφές του στην κεντρική Database του SOTA. Μπορεί να διεκδικήσει μόνο μια φορά τους βαθμούς κάποιας συγκεκριμένης κορυφής ανά ημερολογιακό έτος. Καλό όμως είναι να καταχωρεί όλες τις επαφές που έκανε από κάποια SOTA κορυφή άσχετα αν ο ίδιος αποκτάει βαθμούς ή όχι προκειμένου να βοηθήσει τους Chasers που διεκδικούν το δικό τους βραβείο.

Αντίστοιχα οι Chasers καταχωρούν στη Database τις επαφές που έκαναν με τους Activator στην κορυφή. Ο Chaser μπορεί να διεκδικήσει τους βαθμούς για κορυφές κάθε φορά που επικοινωνεί με κάποιον Activator (περισότερες φορές δηλαδή από μια φορά τον χρόνο), όμως μπορεί να διεκδικήσει μόνο μια φορά τους βαθμούς για μια συγκεκριμένη κορυφή την ίδια μέρα.

Όμοια οι SWLs καταχωρούν τις επαφές που ακροάστηκαν και διεκδικούν τους βαθμούς της κορυφής.

•  Ξεκινείστε σήμερα κιόλας τη συμμετοχή σας στο SOTA με την εγγραφή σας στην κεντρική Database του προγράμματος.

•  Στην συνέχεια κατεβάστε το manual της Ελληνικής Association και επιλέξτε τις κορυφές για τις πρώτες εξορμήσεις σας. Ελάτε στο group των Ελλήνων activators να συζητήσουμε για τις επόμενες εξορμήσεις μας και τον εξοπλισμό μας.

•  Το SOTA είναι πολλά περισότερα από τα awards. Το portable operation με τις τεχνικές και φυσικές προκλήσεις του είναι άκρως διασκεδαστικό και όπως θα διαπιστώσετε πολύ εθιστικό.
SV2BZM, SV2LLB και SW1JCO στην κορυφή Γρεβενό της Οίτης,
SV/ST-008, 2114m, 10 points.

Από το κεντρικό SOTA Management Team αποδίδονται σαν επιβράβευση πιστοποιητικά (certificates) για τους Activators και Chasers που σημπληρώνουν 100, 250, 500, 1000, 2500, 5000, 10000 points.

Όταν ένας Activator ξεπεράσει τους 1000 βαθμούς επιβραβεύεται επιπρόσθετα με το "Mountain Goat" ενώ αντίστοιχα ο Chaser με το "Shack Sloths" (Trophies).

Πιστοποιητικά αποδίδονται και για τον αριθμό των διαφορετικών (unique) κορυφών που ενεργοποιεί ένας Activator ή έρθει σε επαφή ένας Chaser (ή SWL αντίστοιχα). Διατίθενται πιστοποιητικά για 100, 250, 500 και 1000 κορυφές.

Για την εποπτεία των βαθμών μας καθώς για τη σύγκριση της προσπάθειάς μας (όσα αυτή η σύγκριση μπορεί να σημαίνει) με αυτή συναδέλφων σε άλλες χώρες, ή/και σε συγκεκριμένα modes και περιοχές συχνοτήτων, έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα φίλτρα στην κεντρική Database του SOTA.

Λεπτομέρειες για την αίτηση και τον τρόπο πληρωμής του κόστους των awards στη σελίδα: http://www.sota.org.uk/Joining-In/Awards.

Το κόστος για κάθε certificate είναι 2.25 λίρες Αγγλίας ενώ αντίστοιχα των Trophies 25 λίρες Αγγλίας (περιλαμβάνονται τα ταχυδρομικά έξοδα).

Δεν απαιτούνται QSL κάρτες.

SOTA Certificate
Mountain Goat & Shack Sloths

Για την προώθηση του SOTA στην Ελλάδα από την Ελληνική SOTA Association διατίθονται 4 awards.

Τρία από αυτά επιβραβεύουν την προσπάθεια των Activators και ένα των Chaser.

Τους γενικούς και ειδικούς κανόνες για αυτά τα awards μπορείται να τους διαβάσετε αναλυτικά στο Greek Association Manual (Greek ARM).

Γενικά οι επαφές πρέπει να έχουν γίνει σύμφωνα με τους κανόνες του SOTA.

Δεν απαιτούνται QSL κάρτες αλλά ο αιτών πρέπει ή να στείλει με email ή να ανεβάσει στη σελίδα του Ελληνικού Group μία φωτογραφία του εξοπλισμού του σε κάθε κορυφή.

Κάθε award διατίθενται μόνο μία φορά δια βίου σε κάθε ραδιοερασιτέχνη.

Για την απόκτηση τους δεν απαιτείται καταβολή χρημάτων πέρα από τη μέριμνα για τα έξοδα αποστολής τους.

Για τη διεκδίκηση των award μετράνε οι επαφές που έγιναν μετά την 15η Αυγούστου 2007.

Τα awards παρουσιάζονται στις σελίδες που ακολουθούν:

SV1COX, στο Καντήλι, SV/EV-005
Πολλές κορυφές των Ελληνικών βουνών είναι σήμερα κατειλημμένες από βάσεις του στρατού, των ΜΜΕ ή των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Το περπάτημα κοντά σε αυτές τις βάσεις ή η λήψη φωτογραφιών απαγορεύεται αυστηρά. Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα απαγορεύεται η ένδειξη αυτών των βάσεων στους χάρτες.

Πριν από την ενεργοποίηση κάποιας καινούργιας κορυφής ο activator πρέπει να έχει αξιόπιστη πληροφόρηση σχετικά με την ύπαρξη ή όχι μιας τέτοιας βάσης.
Vassilis Chantzis, SV9KNN.
Αρχική
Λεπτομέρειες
Κορυφές
Βραβεία
Ελληνικό Φόρουμ
SOTA Νέα
Photo Album
Επικοινωνία
SOTA
News: ΝΕΟΣ ASSOCIATION MANAGER στην Ελλάδα!